0

Mistä äitienpäivälahja äidille/mummolle?

”Älä vaan tuo mitään, kun näistä entisistäkin roinista pitäisi päästä eroon.” Kuulostaako tutulta? Onko teidänkin vaikea keksiä äitienpäivälahja mummolle, jolla on jo kaikkea?

Me halusimme tänä vuonna tarjota mummolle jotain, joka ei vie tilaa (vaan päinvastoin tuo sitä), tekee kodista entistä viihtyisämmän ja on kaiken lisäksi käytettävissä ympäri vuoden: Näin ollen hankimme hänelle Floreti-kukkatelineen.

 

Mikäli teidänkin mummo on kova rymsteeraamaan eli harrastaa aktiivista kodin uudelleen ja uudelleen sisustusta, on jälkikasvukin varmasti saanut olla mukana kokoamassa uusia lipastoja ja kuljettamassa vanhaa sohvaa kaatopaikalle. Floreti-kukkateline tekee sisustuksesta ja kodin ilmeen muuttamisesta helppoa: halusi mummo sitten raikkaampaa sisäilmaa viherkasvien myötä, jotain mihin järjestellä kaikki ikkunalaudalle kerääntyneet tavarat, maistella trendikkäästi chilejä omassa keittiössä kasvaneista taimista tai asetella kukat kissojen ulottumattomiin.

Äitienpäivälahja kasattiin valmiiksi äidin keittiön pöydällä.

Äitienpäivälahja - Floreti kukkateline äidin keittiön pöydällä valmiina aasennettavaksi ikkunaan

Aluksi purimme kukkatelineen paketista ja levitimme sen osat mummon keittiön pöydälle. Seuratessaan telineen kokoamista hän totesi, että olisi kyllä tuon osannut itsekin. Floreti-kukkatelineen kokoaminen on todella yksinkertaista ja mukana tulee selkeät, kuvalliset ohjeet. Muoviset, tukevanoloiset säätöpalikat kiinnitettiin alumiiniseen teleskooppivarteen, siihen liitettiin ruukunpidikkeet ja kiristettiin alustavasti paikoilleen. Aikaa tähän koko operaatioon kului vaivaiset kymmenen minuuttia.

Seuraavaksi äidin ikkunaan kiinnitettiin kukkatelineen tuet

Äitienpäivälahja asennetaan ikkunan avauskahvojen reikiin ilman työkaluja

Kun kukkateline oli kasattu, seurasimme kuvallisia ohjeita ja työnsimme kukkatelineen kiinnikkeet ikkunan avaajan kahvojen reikiin. Eli niihin, lähes jokaisen äidin, mummun ja tietysti kaikkien muidenkin ikkunoissa oleviin neliskanttisiin aukkoihin, joihin ikkunoita avatessa työnnetään kahva. Mummon ikkunat olivat modernia mallia, joissa reijän päälle tulee jonkinlaisella joustinsysteemillä toimiva metallinen läppä. Kokeilimme myös, että Floretin kiinnike irtoaa tämänlaisestakin kahvanreijästä vaivattomasti. Läppää piti vain painaa hitusen ruokailuveitsellä sivuun ja kiinnike irtosi nopeasti. Äiti tosin mainitsi, että ruokailuveitsi ei todellakaan ole tarkoitettu tällaiseen käyttöön. Mitähän hän mahtoi sillä tarkoitttaa… Tähän työvaiheeseen saimme uppoamaan aikaa, läpäntestaus ja äidin tyynnyttely mukaanlukien, noin viisi minuuttia.

Lopuksi nostimme kukkatelineen paikoilleen ja kiristimme kaikki osat.

Kun kaikki oli valmista, äitienpäivälahja nostettiin valmiina paikoilleen

 

Kun kukkateline oli kasattu, seurasimme kuvallisia ohjeita ja työnsimme kukkatelineen kiinnikkeet ikkunan avaajan kahvojen reikiin. Eli niihin, lähes jokaisen mummon ja tietysti kaikkien muidenkin ikkunoissa oleviin neliskanttisiin aukkoihin, joihin ikkunoita avatessa työnnetään kahva.

 

 

 

Mummon ikkunat olivat modernia mallia, joissa rei´än päälle tulee jonkinlaisella joustinsysteemillä toimiva metallinen läppä. Kokeilimme myös, että Floretin kiinnike irtoaa tämänlaisestakin kahvanrei´ästä vaivattomasti. Läppää piti vain painaa hitusen ruokailuveitsellä sivuun ja kiinnike irtosi nopeasti. Mummo tosin mainitsi, että ruokailuveitsi ei todellakaan ole tarkoitettu tällaiseen käyttöön. Mitähän hän mahtoi sillä tarkoittaa… Tähän työvaiheeseen saimme uppoamaan aikaa, läpäntestaus ja mummon tyynnyttely mukaan lukien, noin viisi minuuttia.

 

 

 

 

Kun kaikki oli valmista, äitienpäivälahja nostettiin valmiina paikoilleen. Asetimme ruukunpidikkeet oikealle korkeudelle, käänsimme ne sopivaan kulmaan ja homma oli valmis! Tämän jälkeen alkoikin sitten ainoa aika vievä osuus – juuri oikeiden kasvien löytäminen juuri tähän ikkunaan. Onneksi testailu on helppoa, koska kukkaruukut solahtavat ympyränmuotoisiin ruukunpidikkeisiin luonnollisesti ja pysyvät paikoillaan omalla painollaan.

 

Kaiken kaikkiaan tämä oli hauska ja helppo asennustapahtuma

 

Jaa tämä: