Usein kysytyt kysymykset

Mikä Floreti on?

Floreti on suomalainen keksintö, joka sai alkunsa tarpeesta keksiä uusi sijoituspaikka pöytätilaa vieneelle anopinkielelle. Syntyi uudenlainen vihersisustusinnovaatio, Floreti kukkateline!

Millaiseen ikkunaan Floretin voi asentaa?

Näppärän teleskooppirunkonsa ansiosta Floreti on helppo sovittaa lähes kaikenkokoisiin ikkunoihin – valittavana on lyhyempi Floreti, jolloin avaimenreikien vaihteluväli voi olla 72 – 133 cm ja pidempi malli, jolloin vaihteluväli voi olla 94 – 177 cm. Voit mitata ikkunasi koon TÄLLÄ OHJEELLA.

Floreti sopii yleisimpään avaimenreiän kokoon, joka on 7 x 7 mm.

Mistä materiaalista Floreti on tehty?

Telineen runko on pulverimaalattua alumiinia. Rungon alumiiniputket ovat kestäviä ja kevyitä käsitellä, ja kiinnitysmekanismi on kestävä ja turvallinen. Kukkatelineen ruukunpidikeosat ovat ruiskuvalupuristettuja muoviosia.

Kokonaisuudessaan teline on hyvin kestävä, mutta kevyt. Sen paino on hieman alle 1 kg.

Miten asennus tapahtuu?

Floretin kasaa kuka vain – nopeasti ja helposti. Asennus on vaivatonta: siihen ei tarvita ainuttakaan työkalua, ja kaikki tarvittava tulee pakkauksessa mukana. Ruukkuteline kiinnitetään ikkuna-avaimen valmiisiin reikiin.

Millaiset ruukut Floreti-telineeseen sopivat?

Ruukunpidikkeen halkaisija on 12 cm eli näin ollen mikä tahansa ruukku, joka on jostakin kohdastaan halkaisijaltaan 12 cm soveltuu Floreti-kukkatelineeseen.

Pystyykö kukkatelinettä muokkaamaan?

Tankokiinnikkeiden avulla ruukunpidikeoksat voidaan säätää halutulla tavalla niin korkeus- kuin syvyyssuunnassakin. Tarvittaessa myös uteliaiden käsi- ja tassuparien ulottumattomiin!

Vinkki! Floreti-kukkatelineen mukana toimitettavat ruukunpidikkeet (”oksat”) ovat keskenään kaikki samanmittaisia. Kun olet löytänyt pidikkeille sopivat syvyyskohdat telineessä, voit halutessasi sahata rautasahalla ylimääräiseksi jäävät ”oksanpäät” sopivan mittaisiksi.